Among us is een murder mystery game vergelijkbaar met bijvoorbeeld het kaartspel weerwolven. Hierbij speel je met een groep en heb je een gezamenlijk doel. In de groep zijn er dan een aantal (lees 1 of 2) mensen die de boel saboteren en het doel tegen proberen te houden.

Dit doen ze door ongezien mensen te vermoorden en de taken die het team moet uitvoeren te niet te doen. Het is eigenlijk te vergelijken met Wie is de mol. Zo start je met Among us in een groep van maximaal 10 spelers en is het de bedoeling dat je taken uitvoert om zo te laten zien dat je een goede crewmember bent. Er zijn drie Among us maps waar je in kunt spelen: The Skeld, Mira HQ en Polus Planet.

Rollen binnen Among us

De imposter (moordernaar) heeft als taak dit te saboteren en moet taken te niet doen en de crewmembers vermoorden. Dit moet de imposter natuurlijk zo ongezien mogelijk zien te doen. Iedereen kan namelijk een vergadering oproepen waar er een discussie ontstaat, door bijvoorbeeld een gevonden lijk of verdacht gedrag.

Na of tijdens deze discussie kan iedereen stemmen op wie hij of zij denkt dat de imposter is, zodat deze uit het spel wordt verwijderd. Op deze manier proberen de crewmembers de imposters eruit te stemmen, en de imposters de crewmembers te vermoorden.

Denkspelletjes blijven immens populair

Het vraagt een goed staaltje denkwerk, map kennis en bluf om dit spelletje te winnen. Als je als imposter verdacht wordt van een moord door je locatie of gedrag kan het soms verdomd moeilijk zijn om je daar onderuit te praten. Maar weet jij het vertrouwen te winnen van de Crewmembers? Dan kun je winnen!

Among us game

Among us spelen op verschillende consoles

Among us is te spelen op verschillende platformen en is ook te spelen met elkaar. Among us is dus cross play mogelijk om zo met al je vrienden samen te kunnen spelen. Het maakt niet uit of je Among us op de ps4 speelt of op de telefoon, je kunt altijd samen een spelletje starten. Among us is op de telefoon gratis te downloaden maar kost op de pc bijvoorbeeld geld. Persoonlijk vind ik het lopen en de controls op de pc fijner dan op de telefoon.

Samenvatting Among us

Met Among us heb je gegarandeerd een gespreksonderwerp met je vrienden. Het is natuurlijk niet leuk om tijdens het spel te praten met elkaar want zo weet je direct wie de imposter is en wie niet. Zelf praat ik vaak nog lang na over dat ene potje dat ik bijna had gewonnen of moet ik vaak aanhoren hoe vrienden van mij, mij vermoord hebben op een of andere slinkse wijze en er nog mee weg zijn gekomen ook. Door dit spel blijf je in discussie en praten wat het zo leuk, aantrekkelijk en verslavend maakt. Een klassiek bordspelletje dat nu eindelijk online ook beschikbaar is gemaakt!

Among us streamen

Er zijn talloze YouTubers die rijk zijn geworden met het online spelen van spelletjes en het streamen ervan. Onder andere Enzo Knol ziet daar de kracht van in. Als jou dat ook leuk lijkt kun je overwegen om hierover te streamen nu het nog zo mega populair is! Je kan dit doen via platformen als Twitch. Doe je het goed genoeg? Dan word je affiliate en kun je gaan genieten van je eerste minimale inkomsten!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.