Ben jij ook zo benieuwd naar het vermogen van Enzo Knol? Je hebt ongetwijfeld een buurmeisje, neefje of bekende die fan is van Enzo knol. En zo niet, dan is er geen twijfel mogelijk dat ze weten wie het is. Enzo is een van de populairste YouTubers van Nederland die iedere dag een video uploadt. De doelgroep ik met name jonge kinderen en dat is een hele slimme zet geweest. Maar wat schuift het nou, zo’n YouTube carrière? Wij zochten uit wat het vermogen van Enzo Knol is.

Vermogen van Enzo Knol met advertenties

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen met het maken van video’s, maar de bekendste is die door het kijken van reclame. In iedere video zit wel een reclameblok en als daar mensen naar kijken wordt de maker van de video beloond.

Daar zit een formule achter waarmee we het vermogen van Enzo Knol kunnen berekenen. Per 1000 views krijgt de YouTuber €3,-. Niet veel zou je zeggen, maar Enzo Knol heeft 2,5 miljoen abonnees en gemiddeld een miljoen weergaven per video. Daar zitten ook een aantal uitschieters bij van ver boven de 4 miljoen, maar we gaan uit van wat minder.

Laat zeggen dat daar ook een aantal mensen bij zitten die een adblocker hebben en daardoor geen reclame hoeven te kijken. Dan zijn er nog zo’n 750.000 views over. Dat komt neer op €2250,- per dag. Best oke toch? De meeste mensen werken daar immers een hele maand voor.

Per maand zou het vermogen van Enzo Knol dus ongeveer €67500 zijn. Ruim €800.000 per jaar. Niet verkeerd! En dat zijn dan alleen nog maar inkomsten door views. De extra inkomsten door samenwerkingen, campagnes, zijn eigen merk en optredens zitten daar nog niet eens bij.

Dat deze harde werker miljonair is, is wat ons betreft geen twijfel.

Vermogen van enzo knol

Hoe krijg je het vermogen van Enzo Knol?

Hard werken. Héél hard werken. Het vermogen van Enzo Knol is niet in een paar maanden opgebouwd. Sterker nog, hij heeft jarenlang gewerkt zonder er écht veel aan over te houden. Dat komt omdat het algoritme van YouTube nog op gang moet komen wanneer jij een nieuw kanaal start.

Zeker in deze tijd met veel concurrentie is het moeilijk om net zo’n succesvol kanaal op te bouwen, maar niets is onmogelijk. Zolang je maar onderscheidend bent en echt helemaal jezelf durft te zijn.

Want makkelijk is het niet hoor. Er ligt veel druk op het uploaden van de video en je fanbase verwacht ook veel van je. Je staat continue in de picture en je privacy zal eronder gaan lijden. Je moet er volledig voor gaan en vooral een lange adem hebben.

Maar als je volhoudt zul je zien dat het steeds sneller zal gaan groeien!

Vermogen van Enzo knol is niet per se te zien

Hoewel de jongen er warmpjes bij zit in de winter, is hij zeker geen opschepper. Ja, hij heeft een aantal dure auto’s, maar hij weet dat hij een jonge doelgroep heeft en stopt daarom altijd wel een goede les in zijn video’s. Hij is absoluut niet pocherig en dat is de reden dat ook veel ouders liever zien dat hun kind naar Enzo Knol kijkt dan naar bijvoorbeeld een Boef die veel meer haat en agressie in zijn video’s stopt.

Enzo Knol woont ook niet in een van de duurste huizen van Nederland, maar komt daarentegen nog vaak bij zijn familie en vrienden over de vloer.

YouTuber worden in 2021

Wil jij er volgend jaar ook je werk van maken en veel video’s maken? Dan is het zaak zo snel mogelijk te beginnen en vooral vol te blijven houden. Bepaal wat je wilt uitstralen, wat voor content je wil maken en wat ook echt bij jou past. Want alleen als je doet wat je écht leuk vindt kun je het volhouden.

Heel veel succes met het maken van jouw YouTubeplan en wie weet sta je ook in het lijstje van bestverdienende YouTuber volgend jaar! Laat je het ons weten als jij hier voor gaat? 😉

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.