Nee, we hebben het niet over een kookeiland die je zelf mag samenstellen bij de keukenboer. Nee, denk aan privé strand, parelwit zand, zout water aan de voetjes en dat allemaal vanuit jouw achtertuin. Wacht eens even, het hele eiland is van jou? Ja, je eigen privé eiland kopen!

Hoe chill zou het zijn als je even inpakt en zo lekker naar jouw eigen privé eiland zou kunnen gaan om de dagelijkse sleur even achter je te laten. Niemand waar je rekening mee moet houden, geen files, geen haastig leven en geen mondkapjes. Lekker jouw eigen privé eiland. Een droom voor velen, een wens voor de ene, enkel alleen nog even afrekenen voor een ander.

Nu nog de vraag hoe je daar dan aan komt. Geen zorgen, in dit artikel nemen we je mee in de mogelijkheden, zodat jij jouw droom werkelijkheid kunt maken. Ben je ook benieuwd naar extremen? Lees dan ons artikel over de grootste villa ter wereld.

Privé eiland? Dat is toch voor Sjeiks en prinsen?

Het valt eigenlijk allemaal wel mee. Je kan het geluk treffen en net als Michael Schumacher een eigen eiland cadeau krijgen van de gulle kroonprins van Dubai (sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum), maar het kan gelukkig ook anders. Weet je zeker dat jouw nummer niet in zijn contactgegevens staat? Dan kan je zelf ook actie ondernemen.

Je kan al vanaf €94.000,- een Fins eiland kopen. Kan je dieper in de buidel tasten, dan kan je voor €2.200.000,- een privé eiland kopen aan de kust van Griekenland. Maar wil je toch de Nederlandse cultuur om je heen? Dan hebben we op de Vinkeveense Plassen wel een oplossing voor je. Hier kan je voor maar liefst €135.000,- een eiland kopen van ongeveer 2500 m2.

Aan jou de keus om hier een hotel op te bouwen of lekker je tentje op te zetten. Wil je het niet kopen, dan zijn er ook nog talloze mogelijkheden om te huren.

Alle maten, alle prijzen

Stel je nou eens voor. Het geluid van het ontkurken van een goede fles Moët & Chandon, terwijl de golven tegen je speedboot aan slaan. Jij in je zwemoutfit met de stralende zon schijnend op jouw snoet onderweg naar jouw eigen privé eiland.

Daar aangekomen voel je de ontspannen sfeer, de warmte en weet je dat het de komende periode alleen maar relaxed is. De drankjes staan al koud bij aankomst en je kan direct genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes. Stel je nou eens voor.

De meeste eilanden die te koop zijn, zijn vaak onbewoond. Hier is dan nog aardig wat aan te doen wil je deze bewoonbaar maken. Maar als we je even mogen meenemen naar de andere kant van de oceaan, wil je wellicht wel emigreren.

We zijn in Belize. Hier wordt een huis gebouwd op een eiland dat te koop is. Je koopt het eiland voor een schamele €328.000,-. Ik hoor je al denken (en ja, dat klopt), in het Gooi betaal je het dubbele voor een tussenwoning. Er zijn dus echt wel interessantere manieren om je geld te spenderen.

Aan wat voor eilanden moet je dan denken? We zetten een aantal voor je op een rijtje, zodat je een beter beeld hebt bij de mogelijkheden.

#1 Chandler Island is een koopje

Chandler Island is het goedkoopste eiland dat ooit gekocht is (2015). Het kleine hoopje stenen met inmiddels een huisje erop is voor zo’n €32.000,- op de markt gebracht. Je hebt geen ruimte, maar hee, je kan wel zeggen dat je een privé eiland hebt!

#2 Ilha das Pacas, een eiland of stad?

Ilha das Pacas ligt vlakbij Brazilië. Het heeft een oppervlakte van bijna 15 duizend hectare. Dat is ongeveer zo groot als de gemeente Amsterdam. Dit grote privé eiland stond voor een krappe €7.300.000,- te koop in 2014. Door wie het is gekocht is niet duidelijk, maar dat hij nog een paar grijze sokken op zolder had liggen mag duidelijk zijn.

#3 Klein maar fijn

Tussen de Florida Keys vind je het kleine eilandje Pretty Joe Rock. Dit mini eilandje is kleiner dan 1000m2. Wel staat er al een woning op dat voorzien is van een mini aanloophaventje. Kleine teleurstelling… Het is al verkocht. Gelukkig zijn er nog veel meer van dit soort kleine eilanden. Voor wie het interessant is hangt af van wat je ermee wil doen. Een boot om er te komen heb je wel nodig, maar dit zit helaas niet bij de deal inbegrepen.

#4 Een privé eiland zonder zon

Ben je niet echt een zonaanbidder, maar wil je je toch even terugtrekken op jouw privé eiland? Krokholmen is dan na het neerleggen van €1.000.000,- helemaal van jou. Het is het koudste eiland dat te koop is. Je krijgt voor de 1.000.000 kleine jongetjes die je hebt afgetikt een aantal vakantiehuisjes én een congrescentrum op je eiland. Handig voor de zakenlui onder ons die graag een plek hebben waar ze zich optimaal kunnen manifesteren.

#5 Zwemmen in de zee of in het geld

Wil je het échte werk hebben, dan kan je het best voor Rngyai kiezen. Het eiland dat te koop staat voor €141.000.000,- ligt in het gebied van Thailand vlak bij Phuket. Naast 44 hectare rijk te zijn heb je hier ook een drinkwatervoorziening en kan je lekker op Instagram en Facebook jouw kersverse eiland-selfies uploaden, dankzij het mobiele netwerk dat het eiland heeft.

Plus dat je jouw oplader gewoon het stopcontact in kan schuiven bij een wat lager batterijpercentage vanwege de elektriciteitsvoorziening die dit prachtige eiland al heeft. Tip: neem je zonnebril mee! Het zand is hier namelijk witter dan de gemiddelde Nederlandse huiskamermuur.

Zoals je hebt gelezen zijn ze er in alle maten en prijzen. Bebouwd of onbebouwd. Groen of een zandbank. Met landingsbaan of met een haven. Alleen per helikopter bereikbaar of voorzien van verschillende faciliteiten. Voor ieder wat. Op elke vraag een antwoord.

De keuze is dus ook daadwerkelijk aan jou. Ohja, en aan jouw spaarverleden natuurlijk.  Hoe kom je er eigenlijk achter welke (ei)land het best bij jou past? Hier zijn meerdere manieren voor.

Je zou heel wat (ei)landjes af kunnen reizen en van alles wat kunnen proeven. Echter denk ik dat je aardig wat uurtjes alleen al aan reizen kwijt bent, laat staan het kiezen waar je gaat beginnen. Daarnaast gaat je spaarplan nu prima, maar dat zal het ook dan niet meer echt ten goede doen om al die reizen te maken.

Je kan ook het hele internet afstruinen en lezen wat er bij welk (ei)land hoort. Maar ook hier kom je er gauw genoeg achter dat iemand iets totaal anders kan interpreteren dan dat jij dat voor ogen hebt, ervaart of voelt. Wel kan je, via verschillende sites, een soort van kieswijzer doen en erachter komen welke culturen je interesseren en welk klimaat je daadwerkelijk fijn vindt. Je moet dus gaan uitzoeken welk eiland bij jou past.

Wie verkoopt een privé eiland?

Vaak zijn het families die privé-eigendommen hebben en er toch van af willen, of soms zelfs moeten. Maar in sommige gevallen zijn het ook landen die de staatskas willen spekken en dan afstand doen van een stukje land. In sommige landen gaat het gemakkelijk, maar in andere landen zijn er allerlei rare vergunningen nodig of moet je een ingezetene zijn. Kortom; de keuze is reuze, maar ook beperkt.

Je hebt makelaars en je hebt makelaars. Bij een privé eiland kopen is het eigenlijk alsof je een nieuw huis gaat kopen. Hiervoor zijn er makelaars waarbij je jouw wensen kan neerleggen. Zij gaan dan opzoek naar een passend stekkie voor jou. Of je hebt al iets op het oog en kan dan gewoon de bijpassende makelaar opzoeken.

Dit zijn inderdaad mensen die niet (meer) als standaard makelaars door het leven gaan. Vaak bevinden zij zich in kringen waarbij er dagelijks meer pegels door de handjes glijden dan het aantal milliliter water dat jij en ik op een dag drinken. Dus een privé eiland kopen of verkopen is voor hen wat vaker voorkomend dan dat het voor jou of mij is.

Vaak zie je makelaars die zich dus al in hogere kringen bevinden en opzoek zijn naar een uitdaging. Zo kan het verkopen van privé eilanden een uitbreiding zijn in hun carrières. Zij hebben dan al de contacten in hun klantenbestand.

Neem bijvoorbeeld Farhad Vladi. Hij is in 1971 met Vladi Private Islands begonnen vanuit zijn eigen enthousiasme en obsessie voor eilanden. Door op 3 continenten een locatie te hebben, heeft deze heuse zakenman z’n kansen verspreid. Hierdoor heeft hij sinds de start van het bedrijf tot nu zo’n 2000 keer niemandsland verkocht. De oud-makelaar heeft dus de goede koers genomen om zijn producten aan te passen. Ook hij was ooit begonnen met huizen en deelt nu privé eilanden uit tegen variërende prijzen.

Ik ga je een privé eiland kopen!

Heb je nog een paar tonnen, of sterker, wat meerdere nullen die je toch niet gebruikt? Dan kan je nu al actie ondernemen. Er zijn naast Vladi Private Islands nog talloze andere sites die je kan bezoeken. Heb je de kleine jongetjes niet in zulke grote getale? Dan kan je bij deze alvast een nieuwe life goal markeren op jouw bucketlist. Straks enkel alleen nog maar afvinken. Hieronder kan je een paar linkjes van de makelaarssites vinden om de juiste motivatie hoog te houden. Veel plezier met eiland shoppen!

Private Islands Online

Vladi Private Islands

Sotheby’s Realty

Heel veel succes met het uitzoeken van jouw eigen privé eiland. Laat je het ons weten wanneer je bent geslaagd? Dan maken we graag een rapportage van jouw verhaal!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.