Wat is er nou leuker dan thuiskomen na een vermoeiende dag en jouw trouwe maatje zien, die met een kwispelende staart op je zit te wachten? Voor veel mensen is dit een moment dat gekoesterd wordt. Maar hoe duur kan je jouw viervoeter eigenlijk maken? Luxual zocht het voor je uit!

duurste hondenrassen

De duurste hondenrassen

Als je graag een hond wil, is de eerste keuze die je moet maken welk ras je zou willen. Er zijn honderden hondenrassen en hier zitten uiteraard ook extreem dure tussen. Dit is overigens geen garantie voor een leuk karakter, want die is niet te koop. De prijs zit hem dan ook eigenlijk altijd in de stamboom van het dier. Vaak gaat het om showhonden die al een bewezen trackrecord hebben op het gebied van werken. We hebben daarom een lijst van de 5 duurste hondenrassen voor je gemaakt! Waarschijnlijk zijn dit de mensen die ook wel in de duurste huizen van Nederland kunnen wonen.

1. Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is het duurste hondenras dat er bestaat. Dit ras wordt gezien als zeer intelligent, onafhankelijk en beschermend. Maar dit ras is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Deze honden hebben namelijk stevige en consistente trainingen nodig om zich goed te voelen. De prijs van dit ras is gemiddeld zo’n 6500 euro, maar kan rustig oplopen tot honderdduizenden euro’s. Dit komt omdat ze als rijkdom beschouwd worden in China omdat zij geloven dat de rode kleur die de hond kan hebben, geluk brengt. Door de enorme vacht hebben ze echter ook veel zorg nodig, dus neem dat zeker mee in je maandelijkse lasten!

De duurste hond ooit verkocht, is dan ook een Tibetaanse Mastiff. Deze is verkocht aan een Baron die afkomstig is uit China. De Baron betaalde maar liefst 1.000.000 euro voor deze hond! Dan mag je maar hopen dat hij ook lief is.

2. De Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond is één van de oudste hondenrassen. Dit ras heeft een rijke geschiedenis terwijl er over de oorsprong maar weinig bekend is. De prijs van dit prachtige ras kan oplopen tot zo’n 6500 euro. Het dier lijkt heel erg op een Husky, maar heeft toch een andere bouw. Ze zijn een stuk groter en zwaarder dan de traditionele Husky. Ze hebben wel dezelfde baan, want de Canadese Eskimohond rent graag voor de slee!

3. De bijzondere Faraohond

De Faraohond is een ras dat al eeuwenoud is. Aan het uiterlijk van deze hond is door de jaren heen maar weinig veranderd. Deze honden zijn uitstekend als het gaat om het jagen op allerlei dieren. De prijs van dit ras kan oplopen tot zo’n 5500 euro. Het heeft zijn naam te danken aan zijn hoge en puntige oren. Als we nu terugkijken naar verschillende muurschilderingen, dan is het duidelijk dat deze hond vaak de rechterhand van de Farao was. Bovendien is het een hond die hoog op de poten staat en razendsnel is!

4. Rottweiler

Je verwacht het waarschijnlijk niet, want de Rottweiler is een veel voorkomend hondenras. Toch behoort het tot de duurste hondenrassen en dit is waarom: de Rottweiler is een ras dat oorspronkelijk opgeleid werd om karren vol vlees naar de lokale markt te trekken. Daarom hebben ze later de bijnaam ‘’slagershonden’’ gekregen. Later werden deze honden ook gebruikt om de vleesvoorraden te beschermen en zo kennen wij dit hondenras hedendaags vaak ook terug. De prijs van dit ras kan oplopen tot zo’n 5000 euro. Ze zijn van nature waaks, maar enorm vriendelijk wanneer ze goed zijn opgevoed. Door het afschrikwekkende uiterlijk worden ze echter vaak ingezet als waakhonden op een terrein.

5. Akita

De Akita, vaak bekend van de Hollywoodfilms, wordt tegenwoordig ook vaak bekend als ‘’meme’’. De zogeheten ‘’Doge meme’’ is tegenwoordig niet meer weg te denken van het internet. De oorsprong van dit hondenras ligt in Japan, maar tegenwoordig zijn er twee verschillende varianten van deze hondensoort. De Amerikaanse en de Japanse variant. De Japanse variant is de duurste van de twee en kan oplopen tot zo’n 4000 euro. Ze behoren daarmee absoluut tot de duurste hondenrassen, maar ze zijn ook nog eens ontzettend lief!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.