Of het nu te maken heeft met de pandemie, of dat je nu verlangt naar thuis je eigen pauzes in te delen, of dat je als student een zakcentje bij wil verdienen, met een thuisbaan hoef jij je in ieder geval niet meer druk te maken over je (extra) inkomsten en kan jij gemakkelijk geld verdienen vanuit huis!

Op het moment dat je online naar het fenomeen thuiswerken gaat zoeken, kom je al snel terecht op dingen zoals inpakwerk, telefonisch werk vanuit huis, producten testen of deelnemen aan enquêtes. Klinkt dit alsof je gemakkelijk geld kan verdienen? Nee he? Laten we het snel hebben over wat er wél toe doet.

1. Geld verdienen met bloggen!

Ben je creatief met pen en papier? Of wil je het misschien nog wel leren? Met een eigen blogwebsite gemaakt op WordPress, Bluehost of wix.com kan je heel gemakkelijk een eigen website maken met je eigen stukken tekst. Bedrijven staan daarnaast te springen om tekstschrijvers aan te nemen. Met je eigen blog kan je geld verdienen én je eigen portfolio beginnen voor een stapje hoger zoals een baan als freelanceschrijver. Een makkelijkere manier voor geld verdienen vanuit huis is er simpelweg niet.

2. Begin een eigen webshop

Tuurlijk, in tijden van online verkoop is een eigen webshop niet het aller makkelijkste om aan te beginnen. Maar wanneer je kiest voor een markt waar nog niet in wordt gehandeld (of vrij weinig) dan kan dit bij de eerste blik best een slimme zet zijn. Hierin is het cruciaal om het product van hoge waarde te maken.

Mocht je hier nog niet helemaal weg van zijn, of twijfelen aan de gemakzucht dan is er ook nog een ander fenomeen: Dropshipping. Hier doet een leverancier het gehele logistieke proces. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. Easy toch?

3. Je expertise delen in bedrijven

Met een eigen expertise in een bepaald onderwerp kun je al beginnen als consultant. Er is een enorme vraag naar mensen die een probleem in een vakgebied kunnen oplossen. En dan kom jij om de hoek kijken! Denk hierbij aan personeelsmanagement, communicatie of ICT.

In het vak als consultant zijn verschillende mogelijkheden, je kan denken aan het werken voor een consultingbedrijf, op zelfstandige basis of als product consultant. Uiteraard moet je wel écht expert zijn en dat kan betekenen dat je eerst nog een aantal jaar ervaring op moet doen.

4. Ga aan de slag als programmeur

Het klinkt moeilijker dan je denkt, met een cursus programmeren kan je jezelf al binnen de kortste keren online wegwijs maken. Het toffe aan een baan als programmeur is dat je veel gewild bent, een goed inkomen krijgt en alles vanuit huis kan doen!

Door de opkomst van e-commerce is er namelijk steeds meer vraag naar mensen die onder andere websites kunnen bouwen en systemen willen ontwikkelen. Ben je dus niet alleen vaardig met coderen, maar heb je ook nog eens analytisch inzicht? Dan ben je echt onmisbaar in deze tijd!

5. Wees het verschil als huishoudcoach

Hoe tof kan het zijn dat jij iemands leven verandert op afstand?! Ben jij goed in orde en organisatie? Dan kan een baan als huishoudcoach voor jou zijn weggelegd! Met de baan als huishoudcoach breng je in chaotische woon- en kantooromgevingen rust en overzicht. Je gaat dan aan de slag met nieuwe systemen voor het opruimen van financiën en papierwerk.

6. Be like an influencer!

Tegenwoordig is affiliate marketing niet meer weg te denken uit de onlinemarketingwereld. Het is heel simpel: je ontvangt commissie voor elke aankoop die een klant door jouw aanbeveling doet. Eigenlijk ben je dan een soort van influencer! Het beste hieraan is nog dat je met deze vorm van thuiswerken je kan nadenken over het starten van een blog.

Wel moet je bij affiliate marketing opletten dat je eerst een vast publiek aantrekt zodat je daarna je producten kan aanbevelen.

7. Wees een heuse Virtual Assistant

Je hebt het vast in films gezien waar iemand de alledaagse taken overneemt van hun baas. Dat kan jij ook! Maar dan op afstand natuurlijk. Je gaat taken overnemen zoals het bijhouden van e-mails en het beheren van de agenda. Er zijn diverse sites waar jij je kan inschrijven voor the job! Zirtual en Upwork zijn goede voorbeelden.

Het zijn van een VA is echt in enorme opkomst. Veel zzp’ers groeien, maar willen niet aan personeel beginnen. Een VA is daarin een veilige tussenstap en dus enorm populair!

8. Breng mensen samen

Geld verdienen vanuit huis door mensen (online) samen te brengen? Ja dat kan! Met diverse online platforms te vinden op het internet, kan je simpel gezegd je eigen event plannen. Hier kan je eindeloos praktiseren over je opties, zoals een leesclub, een netwerk event voor bedrijven of de verkoop van je eigen producten. Tijdens zo’n verkoopavond kunnen mensen de producten ontdekken en daardoor kopen.

9. Geld verdienen met websites testen

Het enige wat je nodig hebt is een laptop, een KVK-nummer en een kritische blik. Hoe simpel is dat? Addertje onder het gras? We kunnen je alvast vertellen dat je hier geen bakken met geld mee gaat verdienen. Wat je wél gaat doen is dat je met dit geld je de mogelijkheid hebt om te investeren in andere programma’s waardoor je indirect meer geld kunt maken zonder aan je eigen gemaakte geld te komen. Zie dit als een bijbaantje waar je als bijvoorbeeld student prima de pandemie door kan komen.

Geld verdienen vanuit huis

10. Krijg betaald als vertaler

Kan je goed luisteren en heb je gevoel voor taal? Dan is de baan als transscriber iets voor jou! In deze baan ga je geluidsopnamen omzetten in geschreven vorm. Het is een flexibele baan waar je net zoals alle andere voorbeelden, alleen een computer en internetverbinding nodig hebt. Je hebt dus geen specifieke opleiding of ervaring nodig voor deze job.

Starten met geld verdienen vanuit huis

We hebben nu alle realistische opties voor je op een rij gezet. Ja, het kan onmogelijk lijken maar waarom zou je het niet proberen? Je kan jezelf bij de meeste banen flexibel inzetten en zelfs goed geld verdienen! Met een job op afstand hoef je nooit meer de spits in te rijden en heb je geen moeilijkheden met het vragen van vrije dagen.

Daarnaast heb je voortaan veel meer tijd voor leuke dingen, zoals spelletjesavonden met vrienden. Kun je lekker 30 seconds spelen terwijl jullie met zijn allen in de jacuzzi zitten. Klinkt heerlijk, toch? Tijd om aan de slag te gaan dus!

Waar twijfel je nog over en waar wil jij mee beginnen om geld te verdienen vanuit huis? Laat het hieronder weten!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.