We missen het allemaal, op vakantie gaan. Om er toch een beetje van te dromen, hebben wij de mooiste plekken in Italië voor je op een rijtje gezet. Italië is al jarenlang een erg populair vakantieland onder ons Nederlanders. Dit is niet alleen omdat je er een lekkere pizza kan eten, kan genieten van lekkere spaghetti of omdat het goed te bereiken is vanuit Nederland. Nee, Italië heeft ook enorm veel mooie plekken die je gewoon gezien moet hebben! Wij hebben hier een lijst van gemaakt zodat je weet, wanneer we eindelijk weer op vakantie mogen, wat je absoluut niet mag missen.

1. De hoofdstad: Rome

Als je op vakantie gaat naar Italië, dan moet je een lijst hebben van plaatsen die je wil bezoeken. Ze hebben namelijk vele hoogtepunten. Naast dat het altijd leuk is om de hoofdstad van een vreemd land te bezoeken, is Rome ook één van de mooiste steden van Italië. De stad voelt aan als een openluchttheater die zich afspeelt in de tijd van de Romeinen. Met zoveel oude gebouwen die erg imponerend zijn, moet je deze stad wel een keer in je leven gezien hebben. Het behoort absoluut op de lijst van mooiste plekken in Italië en je kunt niet naar Italië gaan zonder Rome te hebben bezocht. Het is zelfs zo dat veel mensen aan één bezoek aan Rome te weinig hebben omdat deze stad zoveel mooie dingen te bieden heeft!

mooiste plekken in Italië

2. Florence in Italië

Florence is misschien wel de stad van Italië met de meeste charme. Deze stad was in 1986 verkozen tot de kunst hoofdstad van Europa. Verder is er veel te zien en te doen in deze mooie stad. De stad is goed toegankelijk te voet of met een te huren scootertje. Eén van de dingen die je in elk geval niet mag missen in Florence is de Cityhall. Deze Cityhall van Florence is te beklimmen en bied je het perfecte uitzicht over de gehele stad.

3. De toren van Pisa

Als je in Italië bent, mis dan niet de scheve toren van Pisa. Deze toren bevindt zich in Pisa, een stad in het Noordwesten gelegen van het land. We waarschuwen je wel, de toren is erg toeristisch. Maar dit is logisch, hoe vaak zie je namelijk een scheve toren? Deze toren is een must die je gewoon een keer in je leven gezien moet hebben. Je kunt ook met de auto op vakantie naar deze plek. Dan heb je meteen een prachtige tour door Italië!

toren van pisa

4. Venetië: een van de mooiste plekken in Italië

Iedereen kent Venetië wel. De film is in meerdere films als decor gebruikt vanwege zijn bijzonderheid. Een goed voorbeeld hiervan is de James Bond film ‘Quantum of Solace’, die uitkwam in 2008. Venetië is een stad die bestaat uit allerlei kleine eilandjes met daartussen veel water. Deze eilandjes zijn verbonden met smalle straatjes en een hele hoop kleine boogbruggetjes. Ook dit is één van die plekken in Italië waar je gewoon een keer geweest moet zijn vanwege haar schoonheid. Deze stad is ook vooroplopend in kosten, want hier staan duurdere huizen dan in het buitengebied van Italië.

5. Het Gardameer

Het Gardameer is een erg populaire vakantiebestemming in Italië onder de Nederlandse gezinnen. Dit is echter terecht als je kijkt naar de schoonheid die dit meer te bieden heeft. Het meer zelf is super helder, omdat het volledig bestaat uit smeltwater dat vanuit de omringende bergen in het meer belandt. Ook rondom het meer is van alles te doen. Zo kan je in verschillende steden een lekker terrasje met een lekker drankje pakken of genieten van de geweldige natuur. Zeker een locatie dat behoort tot de mooiste plekken in Italië!

6. De Dolomieten

De Dolomieten zijn voor veel mensen het mooiste stukje natuur dat Italië te bieden heeft. In dit prachtige gebergte gelegen in het Noorden van Italië zijn verschillende routes uitgezet met verschillende niveaus om deze te beklimmen. Voor veel outdoor-liefhebbers een ideale uitdaging om aan te gaan in de vakantie! Wellicht niet een plaats die je zou verwachten in de lijst van mooiste plekken in Italië, maar zeker een bezoek waard!

7. Cinque Terre

De Cinque Terre zijn vijf kleurrijke steden aan de Italiaanse westkust gelegen tussen Genua en het al eerder benoemde Pisa. De Cinque Terre worden gevormd door de steden Monterosso al mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Omdat deze steden zo schilderachtig mooi zijn, heeft de UNESCO ze toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Dit is al reden genoeg om ze toe te voegen aan de lijst van de mooiste plekken in Italië. Vergeet trouwens geen spelletjes mee te nemen op vakantie!

8. Sicilië

Sicilië wordt door veel mensen gezien als ‘de bal van de laars’ als je kijkt naar de wereld kaart. Het is in ieder geval met zekerheid te zeggen dat het een van de mooiste plekken in Italië is. Maar wat nou als deze ‘bal’ ook nog eens een perfecte vakantiebestemming zou zijn? Gelukkig voor ons, is dit ook zo! Het eiland Sicilië beschikt over de mooiste stranden, mooie dorpen en één van de actiefste vulkanen van Europa, de Etna. Kortom, reden genoeg om dit eiland een keer te bezoeken!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.