Ga je binnenkort met de auto op vakantie en kijk je er tegenop? Dan hebben wij een aantal cruciale tips die je gaan helpen. Want eerlijk is eerlijk, vaak is een lange autorit niet bepaald comfortabel. Je kan niet bewegen, niet even de benen strekken en als je niet zo gek bent op kleine ruimtes dan kun je het nog best eens zwaar gaan krijgen.

Toch zijn er best wel wat dingen die je kunt doen ter voorbereiding om een betere reis te hebben. Gelukkig zal het het allemaal waard zijn wanneer je op bestemming bent aangekomen en je lekker in een jacuzzi kunt springen!

#1 Ken je route

Het scheelt echt heel veel stress als je van tevoren weet waar je moet zijn, waar het hectisch wordt en waar je tussentijds kunt stoppen. Als je dat onderweg moet doen kan dat wel eens voor spanning zorgen en dat wil je gewoon niet in de auto. Bekijk daarom voordat je weggaat de routeplanner als je met de auto op vakantie gaat.

Plan van tevoren vast waar je even stopt om wat te eten en reken uit hoeveel uur daartussen kan zitten. Handig is natuurlijk als je voordat je in de auto stapt vast wat maaltijden hebt ingepakt. Maar je moet tussendoor ook echt even de benen kunnen strekken.

routeplanner

#2 Slaap voordat je met de auto op vakantie gaat

Dit is misschien nog wel de belangrijkste. We vergissen ons erin hoeveel energie het kost om veilig met de auto op vakantie te gaan. Je komt in allerlei nieuwe steden terecht, je moet misschien wel nieuwe borden leren kennen, wellicht moet je zelfs aan de andere kant gaan rijden. Allemaal dingen waar je je koppie bij moet kunnen houden.

Zorg daarom dat je goed slaapt (ook tussendoor) en ga niet eindeloos voor de koffie. Het zorgt er namelijk voor dat je daarna extra moe bent en dat je langzaam uitdroogt. Drink daarom goed en ga voordat je gaat rijden nog voldoende slapen. Plan ook in de route bij stap 1 meerdere tussenstops waar je even een powernapje kunt nemen!

Met-de-auto-op-vakantie-2

#3 Zorg voor voldoende afleiding in de auto

Dit geldt met name wanneer je met kinderen met de auto op vakantie gaat, want als die zich gaan vervelen gaan ze elkaar vaak irriteren. Als de ruzie eenmaal uitbreekt is het vaak lastig de gemoederen nog gezellig te krijgen in de auto, dus voorkom die ellende door leuke dingen mee te nemen voor in de auto. Denk aan puzzelboeken, spelletjes, game consoles en nog veel meer.

Het helpt vaak door ze zelf iets uit te laten zoeken wat ze dan pas mogen openen wanneer ze in de auto zitten. Op die manier kijken ze uit naar iets en zullen ze zeker de eerste paar uur wel zoet zijn. Met de auto op vakantie gaan ze dan ook als een echt feestje zien en zo voorkom je weerstand voor de volgende keer.

Maar ook voor volwassenen geldt dat natuurlijk. Neem een stapel boeken mee, e-readers, puzzelboeken en misschien kun je wel een aantal films op een laptop zetten. Het maakt de rit een stuk aangenamer, want je moet de tijd toch zien te slijten. En iedereen weet: hoe meer je erop gaat letten, hoe trager de tijd gaat. Boek nu je vakantie bij TUI en geniet van een zorgeloze reis!

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.