In de zomer lekker genieten van een warme avond in de tuin met je partner? Hangmatten zijn de perfecte uitkomst daarvoor. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten en hoe je hem bevestigt. Geniet ervan!

Hoe hang je een hangmat op

Om een hangmat met spreidstok goed op te hangen zorg je dat die zo strak mogelijk gespannen staat tussen 2 bomen. Het grote voordeel daarvan is dat als het warm is je gelijk een natuurlijke schaduw hebt.

Heb je een hangmat zonder spreidstok dan hang je hem op ooghoogte en hang je de hangmat in een halve maan.

Uiteraard zou je hem ook aan de muur kunnen bevestigen maar dan moet je hem wel goed verankeren in de muur. Aan de andere zijde zou je dan een paal in de grond kunnen zetten waaraan je de hangmat kunt ophangen.

Een hangmat ophangen zonder boom

Heb je geen bomen in je tuin of een muur waaraan je de hangmat kan bevestigen dan kun je een hangmatstandaard neerzetten. 

Het voordeel van een hangmatstandaard is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. In het voorjaar als de zon nog niet zo heet is zet je hem op een lekkere zonnige plek en als het dan te warm wordt in de zon dan kost het een kleine moeite om hem in de schaduw neer te zetten.

Je zou je hangmat ook prima in huis kunnen opgehangen door middel van een hangmatstandaard. Zo krijg je binnen toch al beetje dat vakantiegevoel. En heb je een serre dan kun je in het vroege voorjaar al genieten in het zonnetje terwijl het buiten nog koud en guur is.

Tweepersoons hangmatten om samen te relaxen

Wil je samen met iemand in een hangmat liggen dan zijn er ook tweepersoons hangmatten verkrijgbaar. Heerlijk met een vriendin lekker bijkletsen en samen een wijntje drinken.

En hoe romantisch is het om samen in je hangmat te liggen met je geliefde en tot ‘s avonds laat naar de sterrenhemel te kijken. De tweepersoons hangmatten zijn dan ook sterk genoeg om 2 mensen te kunnen dragen.

En ga je samen lekker op vakantie gaan dan zijn er speciale tweepersoons reishangmatten die tot een zeer klein pakketje zijn op te vouwen en dus gemakkelijk in je koffer passen. Je hoeft hem dan enkel nog tussen 2 palmbomen te hangen en je vakantie kan gaan beginnen.

Als  je naar een land gaat waar ‘s avonds veel muggen zijn dan kun je het beste een hangmat kiezen met een muskietennet. Er is namelijk niets vervelender dan dat je uit je slaap wordt gehouden door een irritante mug die je lek prikt.

Hangmat met of zonder spreidstok

Wil je in je tuin lekker gaan zonnen in je hangmat dan is een hangmat met spreidstok wel handig. Die zorgt er namelijk voor dat de hangmat niet om je lichaam heen vouwt waardoor de zon beter op je lichaam kan schijnen. Ook kun je in een hangmat met spreidstok gewoon recht gaan liggen terwijl als je geen spreidstok hebt het handiger om er iets schuin in te gaan liggen om heerlijk comfortabel te kunnen gaan liggen.

In een hangmat zonder spreidstok kun je heerlijk slapen omdat hij je aan alle kanten ondersteunt. Omdat de hangmat zich om je heen vouwt heb je ook weinig inkijk en geeft je daarom iets meer privacy.

Hangstoel voor binnen en buiten

Heerlijk schommelen in een hangstoel terwijl je met vrienden een wijntje aan het drinken bent. Een hangstoel is echt iets extra’s voor bij je tuinset. 

Zo heb je zelfs een lounge hangstoel waarbij je lekker een beetje onderuit gezakt kunt zitten. 

En kies je voor een ruime hangstoel dan kan je kind heerlijk tegen je aan kruipen terwijl je een boek aan het voorlezen bent. Een hangstoel zou dan ook zeker niet misstaan in een baby of kinderkamer.

Een hangstoel kun je heel gemakkelijk plaatsen aan een hangstoelstandaard, die je dan ook overal kunt plaatsen waar je maar wilt. Reuze handig als je zelf geen goede plek hebt om hem op te hangen. En doordat hij weinig ruimte inneemt past hij zowel in huis als in je tuin.

Wil jij ook heerlijk kunnen relaxen en het vakantiegevoel ervaren in de meest stijlvolle hangmat of hangstoel? Neem dan gauw een kijkje op hangmatwereld.nl

Daar vind je hangmatten in alle maten en kleuren en zij zijn volledig op de hoogte van de laatste trends. Welke kies jij?

Leave a Reply

Samenwerken?

Linkbuilden, campagne voeren, of andere leuke ideeën voor samenwerkingen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.